הרגע הזה שפסטרמה פוגשת בצק, הוא רגע מכונן וטעים מאוד מבחינה קולינרית. השילוב הזה כאשר הוא נעשה בצורה נכונה מביא לפיצוץ טעמים בפה. המתכון הבא הוא בדיוק אחד כזה. ערך המוסף במתכון זה הוא, שהוא לא רק טעים מאוד, אלא גם משביע מאוד. אז בואו נלך על זה, התחלנו!
מרכיבים למנה:
- 1 קילו בצק עלים
- 500 גרם פסטרמה
- 2 בצל קצוץ מטוגן
- רוטב צ'ילי
- חרדל
אופן ההכנה:
קודם כל פורשים את בצק העלים על משטח עבודה (שיש או שולחן) ומורחים עליו שכבה דקה של רוטב צ'ילי ועוד שכבה אחת דקה של חרדל,
מעל הממרחים מניחים בעדינות את פרוסות הפסטרמה, ואחר כך מפזרים מעל את הבצל המטוגן בנדיבות.
מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים אותו היטב בכל הצדדים. ולאחר מכן מניחים בזהירות המתבקשת את הרולדות זו לצד זו בתבנית מרופדת עם נייר אפיה.
רגע לפני האפיה מורחים על בצק העלים ביצה טרופה בחלק העליון שלו ומפזרים שומשום, אופים בתנור בעוצמת חום סטנדרטית לאורך כ- 40 דקות עד שהבצק מזהיב. ועכשיו מה שנשאר זה רק לפרוס פרוסות יפות ולהגיש.
בתאבון רב.